Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Lohduttavilla sanoilla on hirmuinen voima. Lue lisää. Mieliteko-ohjelman Puhutaanko?-kampanja käynnistyi. Lue lisää. Kyselymme vahvisti: pohjoissavolaisilla on erittäin paljon päihteisiin ja mielenterveyteen liittyviä haasteita. Lue lisää.
Mieliteko logo valkoinen

Mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia edistävä valmennus

Maakuntamme asukkaiden mielenterveydestä ja mielen hyvinvoinnista huolehtiminen on meille pohjoissavolaisille yhteinen, tärkeä asia.

Pohjois-Savon kunnista on noussut esille selkeä tarve saada lisää tietoa ja koulutusta siitä, kuinka me jokainen voimme työssämme ja arjessamme edistää asiakkaittemme ja läheistemme sekä omaa mielenterveyttämme ja mielen hyvinvointiamme ja samalla vähentää päihteiden käyttöä ja päihdemyönteisyyttä. 

Mieliteko-ohjelma vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla maksuttomia valmennuksia, jotka on suunnattu kaikille pohjoissavolaisille johtajista päättäjiin ja tavallisiin kansalaisiin.

Valmennusten suunnittelusta, sisällöstä ja toteutuksesta vastaa Mieliteko-ohjelman osatoteuttaja Savonia-ammattikorkeakoulu.

Mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin valmennus PÄHKINÄNKUORESSA

 

Mielenterveysjohtamisen valmennus

Mielenterveysjohtaminen on käsitteenä uusi, vaikka se on kirjattu Kansalliseen mielenterveysstrategiaan ja itsemurhien ehkäisyohjelmaan vuosille 2020–2030.

Mielenterveysjohtamisen valmennuksessa avaamme konkreettisesti sitä, mitä mielenterveysjohtaminen tarkoittaa, kuinka sitä voi arkisessa työssä toteuttaa ja miten esimerkiksi päihteettömyyteen liittyviin asioihin voi tarttua. Tarjoamme uuden tiedon rinnalla myös käytännön työkaluja, joiden avulla voi etsiä tilanteisiin uudenlaisia ratkaisuja.

Teams-alustalla tapahtuva valmennus on suunnattu johtavassa asemassa oleville kuntien viranhaltijoille, poliittisille päättäjille, hyvinvointiryhmän jäsenille sekä kolmannen sektorin ja yritysten edustajille.

Valmennukset toteutetaan työpajatyyppisesti, jolloin osanottajille tarjoutuu hyvä mahdollisuus yhteiseen pohdintaan ja keskusteluun. 

Seuraavat valmennuksemme:

Onko päihdehaittoja mahdollista ehkäistä ja vähentää? Torstai 22.9 Klo 14.00–15.30. 

Mielenterveyttä on mahdollista suojata. Torstai 27.10. Klo 14.00–15.30. 

Yksinäisiä, syrjittyjä, syrjään jääneitä? Osallisuus kuuluu kaikille, mutta mitä se tarkoittaa mielen hyvinvoinnille ja kuinka sitä voi toteuttaa? Torstai 24.11. Klo 14.00–15.30.

 

Ilmoittaudu mielenterveysjohtamisen valmennukseen:
Ilmoittaudu tästä

Lue lisää mielenterveysjohtamisen valmennuksista uutisjutustamme.
 

Mielenterveysosaamisen valmennus

Mielenterveysosaamisen valmennus lisää valmiuksia mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen sekä päihteiden käytön ja päihdemyönteisyyden vähentämiseen omassa arkisessa työssä. 

Valmennuksessa opettelemme muun muassa tunnistamaan mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviä haasteita sekä sitä, kuinka ne pitää kohdata ja nostaa puheeksi. Pohdimme, kuinka mielen hyvinvointia voi suojata ja kuinka työssä voi huomioida tukea tarvitsevan ihmisen. Käymme läpi myös päihteiden käyttöä ehkäiseviä menetelmiä.

Teams-alustalla tapahtuva valmennus on suunnattu Pohjois-Savon kuntien kaikille työntekijöille, mutta myös järjestöjen, seurakuntien, työllisyyspalvelujen sekä yksityisen sektorin kuten esimerkiksi hoitoalan tai kaupan alan työntekijöille.

Laajan kohderyhmän myötä tavoitteemme on synnyttää tärkeästä aiheesta moniammatillista, monialaista ja vuorovaikutteista keskustelua yli kuntarajojen.

Seuraavat valmennuksemme:

Tunnehaavoja huomioiva kohtaaminen. Keskiviikko 7.9. klo 14.00–15.30. 

Mielen hyvinvoinnin suojaaminen. Keskiviikko 5.10. klo 14.00–15.30.

Miten työssäni voin huomioida apua ja tukea tarvitsevan ihmisen? Mm. puheeksi ottaminen. 
Keskiviikko 2.11. klo 14.00–15.30 

 

Ilmoittaudu mielenterveysosaamisen valmennukseen:
Ilmoittaudu tästä

Lue lisää mielenterveysosaamisen valmennuksista uutisjutustamme.
 

Mielenterveystaitojen valmennus

Toteutamme mielenterveystaitojen valmennuksen lähitapaamisina Pohjois-Savon kunnissa. Valmennuksissa tarjoamme monipuolisesti keinoja, joilla jokainen meistä voi edistää omaa hyvinvointiaan.

Pohdimme, mistä syntyy hyvä arki, millaista on traumatietoinen kohtaaminen ja kuinka hallitsemme stressiä. Osanottajat saavat enemmän ymmärrystä tunteista ja niiden hallinnasta sekä sosiaalisista taidoista ja ihmissuhteista. Käymme läpi myös kyseisessä kunnassa tarjolla olevia matalan kynnyksen palveluja.

Valmennuksen pääkohderyhmää ovat työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat, mutta mukaan voivat tulla kunnan kaikki asukkaat.

Haluatko mielenterveystaitojen valmennusta omaan kuntaasi? Jos kiinnostuit, voit ottaa yhteyttä Savonia-ammattikorkeakoulun lehtoriin Elina Pekoseen: Puh. 044 785 6626 tai elina.pekonen@savonia.fi

VALMENTAJAN SANA

”meillä jokaisella, sinulla ja minullakin, on mielenterveys"

Valmennustemme avulla haluamme arkipäiväistää mielen hyvinvointiin liittyvät asiat. Tule mukaan oivaltamaan, saamaan lisää uutta tietoa ja arkisia työkaluja, joiden avulla opimme ymmärtämään ja edistämään hyvinvointiamme. Meillä jokaisella on mielenterveys, opetellaan pitämään siitä hyvää huolta.

Tutustu muihin valmennuksiimme

Elintapavalmennus

Oletko pohjoissavolainen ja työtön tai työelämän ulkopuolella oleva 18–64-vuotias? Kaipaatko keinoja mielesi hyvinvoinnin kohentamiseen? Kutsumme sinut mukaan maksuttomaan elintapavalmennukseen, jonka tavoitteena on edistää hyvinvointiasi luonnon, liikunnan ja ravinnon avulla – uudella ja tuoreella tavalla.

Lue lisää.

Kaksi iloista naista vihreässä luonnossa.

VALMENTAJAmme

Kysy lisää mielen hyvinvoinnin ja mielenterveyden valmennuksistamme.

Fatima Moursad

Fatima Moursad
Projektipäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
P. 044 785 6898
fatima.moursad@savonia.fi

elina pekonen kasvokuva

Elina Pekonen
Kouluttaja, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
P. 044 785 6626 
elina.pekonen@savonia.fi