Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.

Mielitekorahasto

Kuopion kaupungin
Mielitekorahasto

Mielitekorahaston perusarvo on yhdenvertaisuus, ja se huomioi koko Pohjois-Savon alueen. Rahaston tarkoitus on tukea toimia, joilla tähdätään pohjoissavolaisten mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin kohentamiseen sekä päihteiden käytön ja päihdemyönteisyyden vähentämiseen. Se keskittyy myös toimiin, joilla lisätään osallisuutta. 

Pohjois-Savon väestö on terveyden ja hyvinvoinnin tilaa kuvaavien indeksien avulla tarkasteltuna valtakunnallisesti sairaimpien joukossa. Erityisesti mielenterveyden ja päihteiden käytön osalta Pohjois-Savossa tilanne on erittäin huolestuttava. Terveys ja hyvinvointi ovat sidoksissa ympäristön elinvoimaisuuteen.

Nainen hymyilee.

Mielitekorahaston asiamies
Helena Länsimies
044 718 2699
helena.lansimies@kuopio.fi

Mielitekorahaston hoitokunta 1.9.2023–31.8.2026

Pekka Vähäkangas, apulaiskaupunginjohtaja, Kuopion kaupunki, puheenjohtaja.

Marja-Leena Martikainen, talousjohtaja, Kuopion kaupunki, varapuheenjohtaja.

Jukka Pitkänen
, elinkeinojohtaja, Kuopion kaupunki.

Hoitokuntaan nimetään myöhemmin 2–3 yritysmaailman edustajaa.