Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
#Halataanko: Sosiaalinen kosketus on ystävyyden liima. Lue lisää. Lohduttavilla sanoilla on hirmuinen voima. Lue lisää. Kiekkosentteri Aapeli Räsäsen kotona ei ollut kiellettyjä puheenaiheita. Lue lisää. Huimaa: Pohjois-Savo täyttyy pienistä hyvistä teoista. Lue lisää
Mieliteko logo valkoinen

Mielitekoriihi – etsimme hiljaiset ihmiset ja lisäämme osallisuutta 

Tiesitkö, että riihi on kehittynyt itäsuomalaisilla alueilla. Toisin kuin Länsi-Suomessa, savolaisissa riihissä viljaa on kuivauksen lisäksi puitu. Arvokkaat jyvät saatiin puinnilla mahdollisimman tarkkaan tähkistä talteen. Varastointi onnistui, ja tuloksena oli hyvä sato. Puinnin myötä riihistä kuului rytmikästä kolketta ja väliin hyvinkin äänekästä yhteistyötä.

Mielitekoriihessä jatkamme puimisen perinnettä, jonka jalostamme nykyaikaan ja maakuntamme tarpeisiin sopivaksi. 

Myös Mielitekoriihestä kuuluu kauas kantavaa puhetta. Äänenpainoissa on huoli kuntalaisista, jotka ovat jääneet näkymättömiksi ja joita siksi on vaikea saada mukaan toimintaan. Mutta kuuluu Mielitekoriihestä myös naurua ja iloa, innostuksen ääntä, joka syntyy yhdessä tekemisestä.

Juuri tässä on Mielitekoriihemme idea: haluamme yhdessä kunnan julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa etsiä ja löytää kuntalaiset, joita emme aiemmin ole saaneet mukaan toimintaan. Heidänkin äänensä on tärkeä, mutta emme ole sitä vielä kuulleet.

MIELITEKORIIHI PÄHKINÄNKUORESSA

mielitekoriihi pähkinänkuoressa

VALMENTAJAN SANA

Tulemme avuksenne lisäämään jokaisen asukkaan osallisuutta kunnassanne

Lähdemme kanssanne kehittämään kuntanne toimintaa, jossa asukas itse pääsee vielä nykyistäkin paremmin vaikuttamaan hyvinvointiinsa ja kokemaan osallisuutta. Tätä kautta elämään syntyy merkityksellisyyttä. Se vähentää yksinäisyyden tunnetta ja luo kauas kantavaa pohjoissavolaista me-henkeä.

MIELITEKORIIHIEN OIVALLUKSIA

Mielitekoriihi placeholder

TUTUSTU MUIHIN PALVELUihimme

Kehukoppi

Kerro, mikä jäi sanomatta ja kehu ystäväsi. Kehukoppi on mahtava tapa lisätä iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kehukoppi on paikka, jossa pääset luomaan videotervehdyksen ja muistamaan sinulle tärkeitä ihmisiä. Kehu – pieni teko, jolla on iso vaikutus.

Lue lisää

Mielitekoriihi

Mielitekoriihi on paikka, jossa etsimme keinoja osallisuuden lisäämiseen. Toivomme, että kunnan kaikki toimijat tulisivat mahdollisimman isolla joukolla Mielitekoriiheen suunnittelemaan osallisuutta. Haluamme tavoittaa heidät, joita emme vielä ole saaneet mukaan toimintaan. Tavoite on, että jokainen kuntalainen kokisi kuuluvansa joukkoon ja tuntisi, että hänen mielipiteensä on tärkeä.

Lue lisää

Muutosvalmennus

Pohjois-Savon terveempi tulevaisuus vaatii arvojen, asenteiden ja toimintatapojen muuttamista. Tarvitsemme muutokseen rohkeita kuntalaisia, rohkeita kuntia ja selkeitä tavoitteita. Muutosvalmentajamme auttavat tunnistamaan mahdollisuuksia ja kirkastamaan tavoitteita. He nostavat esille piilossa olevan osaamisen, jota maakunnassamme on paljon. On aika ottaa osaaminen käyttöön koko maakunnan hyväksi.

Lue lisää

MuutosVALMENTAJAmme

Kutsu meidän kylään. Etsitään yhdessä Mielitekoriihin toteutukselle sopiva aikataulutus.

Matti Halmetvaara kasvokuva

Matti Halmetvaara
P. 044 718 2094
matti.halmetvaara@kuopio.fi

seija laakso kasvokuva

Seija Laakso
P. 044 718 2090
seija.laakso@kuopio.fi

Henkilökuva Katja Laine, Mieliteko

Katja Laine
P. 044 718 2097
katja.laine@kuopio.fi

Liisa Pietikäinen kasvokuva

Liisa Pietikäinen
P. 044 718 2098
liisa.pietikainen@kuopio.fi