Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
markus laakso kasvokuva

Viestintäasiantuntija

Markus Laakso

044 718 2095
markus.laakso@kuopio.fi

Viestintä on tehokas keino vaikuttaa, ja meidän viestimme on toiveikas.

TOIVEIKKAAN VIESTIN VÄLITTÄJÄ

Paikallinen kulttuuri pitää ohjata kohti avoimempaa, ratkaisukeskeisempää ja kestävämpää suuntaa.
Viestinnän monipuolinen osaaja Markus Laakso haluaa nostaa niin päättäjän, asiantuntijan kuin tavallisen kuntalaisen äänen kuuluviin.

Olemme valtavan haasteen edessä. Pohjois-Savo on viihtyisä, kaunis ja turvallinen asuinpaikka, mutta sen mielenterveystilastot kielivät vakavasta avuntarpeesta. Syrjäytyminen, sosiaaliset rajoitteet ja päihteiden käyttö luovat synkän varjon maakuntamme ylle. On tärkeää tiedostaa ongelma, jotta sen voi korjata.

Tavoitteemme on ohjata paikallista kulttuuria avoimempaan, ratkaisukeskeisempään ja kestävämpään suuntaan. Tehtävämme on löytää siihen toimivat työkalut ja toimintatavat. Viestinnän näkökulmasta se tarkoittaa paitsi epäkohtien, tutkimustulosten ja inspiroivien tarinoiden esiintuomista myös pysyvään muutokseen rohkaisevan viestin välittämistä esimerkiksi journalismin keinoin. Viestintä on tehokas keino vaikuttaa, ja meidän viestimme on toiveikas.

Pyrimme rakentamaan sillan päättäjien, mielenterveysasiantuntijoiden ja tavallisten kuntalaisten välille. Jokainen ääni on tärkeä, kuulemisen arvoinen. Tätä viestiä pyrin tuomaan esiin työssäni. En usko vastakkainasetteluun, uskon yhdistymiseen.

Olen työskennellyt viestinnän, tiedottamisen ja journalismin parissa koko aikuisikäni. Tässä tehtävässä kaikki kolme yhdistyvät kiehtovalla ja aidosti yleishyödyllisellä tavalla. On etuoikeus saada tehdä työtä, jolla on merkitys. Sellaista, joka tähtää koko maakunnan auttamiseen.

Minut kuvattiin metsässä, balanssin, levollisuuden ja loputtoman inspiraation tyyssijassa. Minulle metsä edustaa virkistäytymispaikan ohella sanatonta harmoniaa, ajatonta viisautta, unohdettuja juuriamme ja folkloristista mystisyyttä, joka ruokkii mielikuvitusta. Metsät ovat pyhiä. Uskon, että ihmiset voivat paremmin, kun luonto voi hyvin.