Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
tuula rautiainen kasvokuva

Sihteeri

Tuula Rautiainen”Muutoksia aikaan saava voima lähtee omasta ajattelustamme. ”

Tunnollinen taloudenhoitaja

Suunnitelmat ja tavoitteet toteutuvat vain, kun rahavirta on hallussa ja budjetti pitää.
Tuula Rautiainen on EU-hankkeiden raha-asioissa kokenut, tarkka ja taitava konkari.

Jotta hanketyö rullaa mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti, ovat kolikon toisella puolella takana raha ja muut talousasiat. Minun tehtäväni taloussihteerinä on huolehtia, että Mieliteko-ohjelmaamme myönnetty raha käytetään oikein ja että laskut maksetaan ajallaan sekä oikealla tavalla.

Maksatushakemukset, esr-lomakkeet, tositteet, kuitit, budjetin ennuste ja seuranta – ne ovat arkeani. Teen työtä taustalla, jotta tiimimme muut henkilöt voivat keskittyä omaan tekemiseensä. Mahdollistan sen, että johtajamme Helena Länsimies saa työrauhan lukuisista juoksevista asioista.

Meillä on koossa upea tiimi, joka toimii hienosti yhteen. Työtä tehdään vahvassa tahtotilassa ja hyvällä mielellä. On innostavaa, merkityksellistä ja opettavaakin olla mukana tällä matkallamme. Olen malttamaton ja utelias näkemään, mitä saamme aikaiseksi. Minulla on lapsenomainenkin suuri toive, että kaikilla ihmisillä ja eläimillä olisi maailmassamme hyvä elää. Tästä toiveesta kumpuaa oma tahtoni onnistua tehtävässämme.

Toivon, että ajan myötä saamme ihmiset oivaltamaan, että muutoksia aikaan saava voima lähtee lopulta itsestämme, omasta ajattelustamme ja toimintatavastamme. Olemme siis jokainen muutoksen tekijöitä ja mahdollistajia. Mieliteko-ohjelmamme on yllättänyt minut. En osannut ajatella, kuinka syvälle menemme hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja miten ison asian äärellä olemme. On yllättävääkin ajatella, millaisia mahdollisuuksia meillä on muutosten tekemiseen.

Osaamiseni ydintä on vahva kokemus EU-hankkeista. Käytän yli kymmentä talousalan ohjelmaa. Kun puhe tulee numeroista, olen huolellinen, jopa pikkutarkka. Tarkistan asiat monta kertaa. Työtapaani ohjaavat silti vielä numeroitakin isommat asiat. Arvot ovat osa minua, ja siksi ne kulkevat myös työssäni mukana.

Tärkeimpiä arvojani ovat muun muassa rehellisyys, viisaus, ystävyys sekä eettiset arvot kuten moraali ja hyvyys. Keskeisin periaatteeni on, että jokaisessa ihmisessä on jotain ainutlaatuista, annetaan sen näkyä ja kuulua.

Tykkään tuosta valokuvastani. Se otettiin minulle mielekkäässä paikassa, puhtaan ja värikkään luonnon keskellä. Rakastan Suomen luontoa. Mieleni virkistyy ja sieluni lepää, kun patikoin, marjastan ja kalastan.