Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
Viikon oivallus puhekuplassa, sydän nurkassa

Asenteet ja arvot peilautuvat ympäristöön

Jaa artikkeli

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) taannoinen tutkimus mielenterveysosaamisen edistämisestä herätti ajatuksia. Mieleeni jäivät mieleen erityisesti kohdat, jotka koskivat työntekijöiden asenteita ja arvoja. Ne nousivat tutkimuksessa esiin hyvin erilaisista näkökulmista, mutta tulokset olivat aina samat: asenteiden ja arvojen merkitys koettiin merkittäväksi hoitotyössä.

"Positiivinen asenne tulisi ottaa osaksi normaalia käyttäytymistämme niin töissä kuin vapaallakin."

Olen samaa mieltä tutkimustulosten kanssa. Työntekijän asenteet ja arvot vaikuttavat siihen, miten asiakas kokee tulleensa kohdatuksi ja kohdelluksi niin hoitotyössä kuin muissakin palveluammateissa. Huonosta kohtaamisesta jää paha maku suuhun, kun taas mieluinen kohtaaminen voimaannuttaa.

Hyvä palvelukohtaaminen voi tapahtua missä tahansa. Siksi positiivinen asenne tulisi ottaa osaksi normaalia käyttäytymistämme niin töissä kuin vapaallakin.

Hyvän kohtaamisen myönteinen vaikutus peilautuu heihin, joiden kanssa olemme vuorovaikutuksessa, mutta myös meihin itseemme.

Viikon oivallukset on juttusarja, jossa työntekijämme nostavat esiin asioita, jotka ovat herättäneet ajatuksia kuntakierroksilla tai työn tuiskeessa.

Kirjoittaja

Liisa Pietikäinen

Muutosvalmentaja

liisa.pietikainen@kuopio.fi