Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Viikon oivallus puhekuplassa, sydän nurkassa

| Oivallus Hyvinvointi | 9.3.2023 | Liisa Pietikäinen, Kristiina Kuisma

Ihanteet vaihtoon!

Jaa artikkeli

Tulevaisuusajattelu! Ah, mikä ihana sana. Se on samalla pelottava mutta mitä suuremmissa määrin mahdollisuuksia luova ja yllätyksellinen. Tästä puhutaan Sitran Megatrendit 2023 -katsauksessa.

Megatrendeissä huomio kiinnittyy kokonaiskuviin ja eri asiayhteyksien keskinäiseen vaikutukseen. Huomioni herätti tietysti hyvinvoinnin haasteiden ratkaiseminen ja kaikki mitkä siihen vaikuttavat – luonnon hyvinvoinnista demokratiaan ja pitkän tähtäimen tavoitteisiin.

Epävarmuus, yksilökeskeisyys ja yhteiskunnan asettamat paineet haastavat kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Ne edistävät mielenterveysongelmien kasvua myös Pohjois-Savossa. Kuinka turvaamme kokonaisvaltaisen hyvinvointimme tulevaisuuden täällä ja muualla?

Meidän on muutettava ajatusmallejamme, arvojamme ja ihanteitamme. 

Meidän on muutettava ajatusmallejamme, arvojamme ja ihanteitamme. Meidän on lisättävä eettistä toimintaa, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, kuten Sitran Megatrendit 2023 -katsauksessakin tuodaan esille, jotta voimme paremmin.

Yksilön hyvinvointi on kytköksissä yhteisöön ja yhteisön hyvinvointi yksilön hyvinvointiin. Mieliteko-ohjelman palvelut, kuten Kehukoppi, Mielitekopiiri ja Mielitekoriihi, ovat tuoneet ajatusmallien ja arvojen tarkastelun, ihmettelyn ja oivaltamisen jokaisen pohjoissavolaisen ulottuville. Myös sinun ja yhteisösi. 

Näiden pienten, ihmisen kokoisten tekojen avulla voimme luoda yhteiskunnan ja yhteisön, jossa voimme paremmin.

Tule keskustelemaan, luomaan ja haastamaan olemassa olevia totuuksia ja tulevaisuudennäkymiä yhdessä kanssamme. Uusia kysymyksiä kysymällä, ravistelemalla ja herättelemällä voimme oppia näkemään asioita uudella tavalla ja kenties oivaltamaan jotain uutta itsestään. Ole rohkea, ole yhteydessä!

Viikon oivallukset on juttusarja, jossa työntekijämme nostavat esiin asioita, jotka ovat herättäneet ajatuksia kuntakierroksilla tai työn tuiskeessa.Kirjoittaja

Liisa Pietikäinen

Projektipäällikkö

mieliteko@kuopio.fi