Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Mieliteko-median valkoinen logo

| Puhumattomuus Aktivointi | 10.5.2022 | Markus Laakso

Kehu kaveria salaa: ilahduta läheistä lauantaina Matkuksessa!

Jaa artikkeli

 Teksti: Markus Laakso, kuva: Mieliteko-ohjelma

Mieliteko-ohjelman ja Matkuksen välinen yhteistyö polkaistaan käyntiin näyttävästi lauantaina 14.5. kauppakeskuksen kesän avajaisissa. Muun ohjelman ohella Matkukseen pystytetään Mieliteko-ohjelman kehukoppi, jonne kuka tahansa voi muutosvalmentajiemme avustuksella mennä kuvaamaan kiitosvideon läheiselleen.

Positiivisuus ruokkii positiivisuutta ja kehutuksi tuleminen kohentaa tutkitusti mielen hyvinvointia. Tavoitteenamme on murtaa puhumattomuuden kulttuuria ja saada aikaan myönteisyyden kierre, joka johtaa paremmin voivaan Pohjois-Savoon. Tule kantamaan kortesi kekoon kehumalla läheistäsi!

 

Matti ja Liisa

Mieliteko-ohjelman muutosvalmentajat Matti Halmetvaara ja Liisa Pietikäinen kuvaavat Matkuksessa kehuvideoita. Tervetuloa äänittämään omasi!

 

Positiivisesti puhumattomuutta vastaan

Lauantaina 14.5. moni yllättyy, kun puhelin kilahtaa vastaanotetun WhatsApp-viestin merkiksi. Viesti sisältää videon, jossa Mieliteon kehukopissa vieraillut kehuu tai kiittää läheistä – kenties sanoin, jotka ovat aiemmin jääneet sanomatta. On ihanaa saada kehuja, mutta kehujen antaminenkin tuo hyvää mieltä.

"Pääsen näkemään ja kuulemaan iloisia ihmisiä, jotka ovat asennoituneet olemaan hyvällä mielellä."

Muutosvalmentajamme Liisa Pietikäinen ja Matti Halmetvaara ovat paikalla kuvaamassa ja lähettämässä videoita vastaanottajille. Samalla he pääsevät havainnoimaan, kuinka puhumattomuuden kulttuuria – sitä, että ei vain rupatella, vaan puhutaan suoraan asioista, jotka asuvat syvällä sisässä – rikotaan konkreettisesti.

”Olo on jännittynyt ja odottava. Pääsen näkemään ja kuulemaan iloisia ihmisiä, jotka ovat asennoituneet olemaan hyvällä mielellä”, Pietikäinen sanoo.

”Luvassa on ennen kaikkea hauska päivä”, Halmetvaara lisää.

Mieliteon kehukoppi löytyy Matkus Shopping Centerin toisesta kerroksesta. Kehukoppi on avoinna lauantaina 14.5.2022 klo 12–16. Osallistujat saavat hyvän mielen ohella lahjakortin, jolla saa kahvin, jäätelön tai hodarin. Teemme videoista myöhemmin koosteen, joka julkaistaan verkkosivuillamme.

”Puhuminen on yksi tärkeimmistä ihmisen hyvinvointia edistävistä teoista. Negatiivisuutta on helppo viljellä esimerkiksi somessa, mutta muistammeko kehua läheisiämme tarpeeksi? Kehut ovat ilmaisia, tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia. Jokainen voi levittää hyvää mieltä kehumalla toista”, tiivistää Mieliteko-ohjelman hankejohtaja Helena Länsimies.

"Kehut ovat ilmaisia, tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia."

Kesän avajaisia tähdittävät Olli Halonen, Tivoli Sariola, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali ja kaikki Kuopion autokaupat koeajoineen ja uusine malleineen. Katso tarkempi ohjelma ja aikataulu täältä

 

Avainsanat

yhteistyökehuminenmatkus