Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
Viikon oivallus puhekuplassa, sydän nurkassa

Kesken tylsän työn tajusin tekeväni jotain erittäin arvokasta

Jaa artikkeli

Raporttia, tiivistelmää, yhteenvetoa. Ja taas raporttia.

Näistä koostuvat Mieliteon tiimin viimeiset työviikot ensimmäisen ohjelmakautemme päätteeksi.

Tehty työ tulee näkyväksi ja – oikeasti – mitä kaikkea olemmekaan saaneet aikaiseksi!

Verkkosivumme Tulokset-osioon kannattaa käydä tutustumassa. Siellä on kullanarvoista tietoa.  

Raportteja kirjoittaessa tein useita laskutoimituksia. Ajatelkaas, olemme kulkeneet pitkin poikin Pohjois-Savoa ja kohdanneet kahden vuoden aikana reilusti yli 10.000 pohjoissavolaista.

Olemme kuulleet tarinoita yksinäisyydestä ja onnistumisista.

Takana on uskomaton määrä erilaisia kohtaamisia tapahtumissa, seminaareissa, ryhmissä, luennoilla ja niissä useissa paikoissa, joissa olemme tehneet kyselyjä työmme pohjaksi.

Olemme kuulleet tarinoita yksinäisyydestä ja tunnustuksia mielen hyvinvoinnin haasteista. Olemme kuulleet tarinoita onnistumisista ja kommentteja tyytyväisyydestä.

Saimme lukuisia ehdotuksia teoista, joiden avulla jokainen meistä voisi paremmin. Voin kiteyttää nämä ehdotukset neljään sanaan – kohtaa, kuuntele, keskustele ja kehu. Näihin toiveisiin vastasimme: tarjosimme pohjoissavolaisille mahdollisuuksia keskusteluihin, mutta myös ideointiin, toistemme kehumisiin sekä siihen tärkeimpään – kohtaamiseen.  

Raportin kirjoittaminen kuulostaa kuivalta ja tylsältä työltä. Sitä se välillä onkin. Mutta pysähtyminen, kokemusten ja tekojen yhteen vetäminen sekä tehtyjen asioiden näkyväksi tekeminen ovat tärkeitä asioita.

Sitä ne olisivat omassa arjessakin. Silloin muistaisimme kenties useammin kiittää ja kehua. Löytää omasta arjestamme kirkkaina hehkuvia helmiä.

Kirjoittaja

Liisa Pietikäinen

Muutosvalmentaja