Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
Mieliteko-median valkoinen logo

Mieliteko-ohjelma laajentaa mielen hyvinvoinnin valmennukset kuntien kaikille työntekijöille

Jaa artikkeli

Teksti: Katja Hedberg

Kuinka edistän mielen hyvinvointia omassa työssäni? Miten opin tunnistamaan mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviä haasteita? Entä miten ne pitää kohdata ja nostaa puheeksi? 

Etsimme vastauksia mielenterveysosaamisen valmennuksessamme, jossa käymme läpi mielenterveyttä edistäviä ja päihteiden käyttöä ehkäiseviä menetelmiä.

Valmennus on avoin laajoille ryhmille, koska tavoite on synnyttää keskustelua ja jakaa osaamista koko maakunnassa yli kuntarajojen. Ilmoittautumislinkin sekä valmennuksen päivämäärät ja sisällöt löydät tästä uutisesta. 

 

Neliapila kasvaa hiekan keskellä.

Mielenterveysosaamisen valmennuksissa pohditaan muun muassa, kuinka mielen hyvinvointia voi suojata ja kuinka omassa työssään voi huomioida tukea tarvitsevan ihmisen. 

valmiuksia mielenterveyden lisäämiseen

Mieliteko-ohjelman mielenterveysosaamisen valmennuksen tavoite on lisätä valmiuksia, joiden avulla omassa työssään voi edistää mielenterveyttä. Valmennuksessa opetellaan myös tunnistaman ja ottamaan puheeksi mielenterveyteen sekä päihteisiin liittyviä haasteita. 

Valmennuksessa käydään lisäksi läpi muun muassa mielenterveyttä edistäviä ja päihteiden käyttöä ehkäiseviä menetelmiä.

Valmennuksen suunnittelusta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulu, ja käytännön toteutuksesta vastaa lehtori Elina Pekonen.

Jos Joroisissa on otettu hyvä tapa käyttöön, miksemme siirtäisi sitä Iisalmeen.

Koska mielen hyvinvointiin liittyvä osaaminen herättää maakunnassa laajalti kiinnostusta, tarjoamme valmennusta Pohjois-Savon kuntien kaikille työntekijöille, mutta myös järjestöjen, seurakuntien, työllisyyspalvelujen sekä yksityisen sektorin kuten esimerkiksi hoitoalan tai kaupan alan työntekijöille.

”Kohderyhmä on avoin ja laaja, koska tavoitteemme on synnyttää tärkeästä aiheesta moniammatillista, monialaista ja vuorovaikutteista keskustelua yli maakunnan kuntarajojen”, Pekonen raamittaa.

”Tarkoitus on jakaa hyvää: jos Joroisissa on jo otettu joku erittäin hyvä toimintatapa käyttöön, miksemme siirtäisi sitä saman tien Iisalmeen – tai päinvastoin. Tiedon vaihtaminen ja sparraaminen ovat tärkeä osa valmennustamme.”

 

Kaksi naista istuu vierekkäin.

Savonia-ammattikorkeakoulun tutkimuspäällikkö Teija Korhonen (vas.) ja lehtori Elina Pekonen ovat suunnitelleet mielenterveysosaamisen valmennukset ja niiden sisällöt. (Kuva: Katja Hedberg)

 

Mielenterveysosaamisen valmennus pähkinänkuoressa

Valmennus tapahtuu pääsääntöisesti viestintäalusta Teamsin kautta. Valmennuksen päivämäärät sekä sisällöt:

Keskiviikko 27.4. klo 14.00–15.30: Miten pohjoissavolaiset voivat?

Torstai 19.5. klo 14.00–15.30: Päihdemyönteisyydestä päihdehaittojen ehkäisyyn ja vähentämiseen. 

Keskiviikko 7.9. klo 14.00–15.30: Tunnehaavoja huomioiva ihmisen kohtaaminen. 

Keskiviikko 5.10. klo 14.00–15.30: Mielen hyvinvoinnin suojaaminen.

Keskiviikko 2.11. klo 14.00–15.30: Miten voin työssäni huomioida apua ja tukea tarvitsevan ihmisen? Mm. puheeksi ottaminen.

Teams -linkki lähetetään ilmoittautuneille tiistaina 26.4.

Kysy lisää valmennuksesta:
Elina Pekonen, puh: 044 785 6626 elina.pekonen@savonia.fi
Teija Korhonen, puh: 044 785 6013 teija.korhonen@savonia.fi 

Voit ilmoittautua valmennukseen tästä linkistä.

Avainsanat

mieliteko-ohjelmavalmennusmielenterveysmielenter