Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
Mieliteko-median valkoinen logo

Mitä nyt, kun rakkauden kipinä on sammumassa?

Jaa artikkeli

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Miksemme puhu enää? Miksi seksi ei maistu? Voiko erosta selvitä?

Ystävänpäivänä 14.2. käynnistyy viisiosainen ”Sivunäyttämö hehkuu” -podcast, jossa nostamme parisuhteen kipeät ja ihanat asiat avoimesti esille.

”Suosittelen näitä keskusteluja myös heille, joiden parisuhteessa onni hehkuu”, vinkkaa podcastia luotsaava Mieliteko-ohjelman muutosvalmentajamme Matti Halmetvaara.

  

Kaksi miestä ja kolme naista seisovat portaikossa ja katsovat suoraan kameraan.

Kvintetti, joka uudessa podcastissa pohtii parisuhteita ja ihmissuhteita ylipäätään: kirjailija ja ohjaaja Pasi Lampela (vas.) Mieliteko-ohjelman muutosvalmentaja Matti Halmetvaara, Kuopion Perheasian neuvottelukeskuksen perheneuvoja Tarja-Tuuli Liinamaa sekä Kuopion kaupunginteatterilta yleisötyöntekijä Kaisa Ritola ja näyttelijä Virpi Rautsiala.

Nyt ei ujostella, häpeillä eikä kiemurrella – ”Sivunäyttämö hehkuu” -podcastissa sukelletaan syvälle parisuhteen ihanuuksiin, vaikeuksiin ja kipukohtiin.

Uusi, viisiosainen podcast starttaa ystävänpäivänä 14. helmikuuta ja tulee eetteriin viitenä peräkkäisenä maanantaina kello 12 Kuopion kaupunginteatterin sivuilla osoitteessa https://bit.ly/3rnEYzp

Keskustelut ovat kuunneltavissa samassa osoitteessa myös lähetysten jälkeen.

Podcast pureutuu muun muassa puhumattomuuteen, johon kietoutuu moni hiertävä asia parisuhteessa. Hankalista asioista on vaikeaa puhua. Helpompaa on vaieta.

Tämän teeman myötä podcastin sisältö sivuaa vahvasti Mieliteko-ohjelmamme sisältöä, sillä näemme yhteyden pohjoissavolaisten mielenterveyden ongelmien ja juuri puhumattomuuden kulttuurin välillä.

Aiheet muistuttavat, kuinka tärkeää on vaalia hyvää suhdetta.

”Podcast ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain heille, jotka etsivät ratkaisuja ja työkaluja parisuhteen korjaamiseen”, huomauttaa podcastin toinen luotsaaja, Mieliteko-ohjelman muutosvalmentaja Matti Halmetvaara.

”Keskustelut tarjoavat kiinnostavaa ja innostavaa sisältöä varmasti myös heille, jotka ovat onnellisessa parisuhteessa. Aiheet toimivat herättelijöinä ja muistuttavat siitä, kuinka tärkeää on vaalia hyvää suhdetta, jotta hyvä yhteys säilyy ja kenties syvenee entisestään.”

Halmetvaaran parina Sivunäyttämö hehkuu -podcastia johdattelee Kuopion kaupunginteatterin yleisötyöntekijä Kaisa Ritola. Muita keskustelijoita ovat kirjailija ja ohjaaja Pasi Lampela, Kuopion Perheasian neuvottelukeskuksen perheneuvoja Tarja-Tuuli Liinamaa sekä kaupunginteatterin näyttelijä Virpi Rautsiala

 

Miksei seksi enää maistu?

Ensimmäisessä jaksossa 14.2. etsitään vastauksia siihen, mitä hyvinvointi tarkoittaa parisuhteessa, kenen hyvinvoinnilla on merkitystä ja millaisten ongelmien ja kriisien kanssa tullaan perheneuvojan puheille.

Voiko toisensa löytää uudelleen?

Toisessa jaksossa 21.2. pohditaan, kuinka olosuhteet vaikuttavat parisuhteeseen ja miten muutosten keskellä pitäisi luovia. Keskustelijat etsivät vastauksia myös vaikeaan kysymykseen, kuinka rakkautta voidaan pitää yllä ja voiko toisensa löytää uudelleen.

Kolmannessa keskustelussa 28.2. pysähdytään tiukkaan paikkaan: mitä sitten, jos enää ei kipinöi? Onko kumppanista tullut itsestäänselvyys? Miksemme enää juttele mistään? Miksi kumppani hipelöi enemmän puhelintaan kuin puolisoaan? Miksi seksi maistuu paljon harvemmin kuin aiemmin? 

Voiko erosta selvitä?

Neljännessä jaksossa 7.3. syvennytään kipeiden aiheiden äärelle: mistä voi tunnistaa, ettei enää ole mahdollista jatkaa yhdessä? Millaiset haasteet ovat edessä eron tullessa ja miten erosta voi selvitä? Mikä on tärkeää, jotta uusperhe voi perheytyä? Entä missä vaiheessa on oikea hetki hakea ulkopuolista apua?

Podcast-sarjan viimeisessä jaksossa 14.3. summataan sitä, miten suhteessa pidetään yllä myönteistä pohjavirettä. Kuinka suhteelle voi luoda perustan, joka kestää haasteet, mahdolliset kriisit ja ennen kaikkea toisensa kiperissä hetkissä.

Jaksossa pohditaan myös puhumattomuuden perinnettä ja sitä, kuinka parisuhteessa voi kääntää suuntaa kohtia avoimempaa dialogia.

  

Kaikki artikkelit

Avainsanat

podcastrakkausseksi