Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.

#Myseula ja BitHabit: ”Ahaa, muutos syntyy uusien tapojen myötä kuin sivutuotteena”

Jaa artikkeli

Elämänsä murrosvaiheessa oleva Kuopion kaupunginteatterin käyttöpäällikkö Juha Westman yllättyi sovelluksen laajuudesta.

Teksti ja videointi: Katja Hedberg 

Myseulan kysymykset ja BitHabit-sovelluksen sisältö tulevat juuri oivalliseen saumaan Kuopion kaupunginteatterin käyttöpäällikölle Juha Westmanille.

”Murroshetki”, hän kuvaa elämänsä tämänhetkistä vaihetta.

”Eläkeikä lähestyy, ja 15-vuotias lapseni tarvitsee minua selvästi aiempaa vähemmän. Tällaisina hetkinä pysähtyy kuin huomaamatta pohtimaan omia elintapojaan”, Westman tunnustaa ja tulee samalla sanoneeksi syyn sille, miksi hän lähti Myseulan ja BitHabitin testaajaksi.

Myseulaan hän paneutui huolella.

”Helppoja kysymyksiä, mutta aistin kyllä, että vastaukset kertovat tutkijoille merkityksellisiä asioita.”

”Jos ei vastaa rehellisesti, menettää koko seulan tarjoaman mahdollisuuden tarkastella omaa hyvinvointiaan. Itse olen tähän ikään jo oppinut, että tunnustamalla rehdisti omia heikkouksia tulee vain vahvemmaksi.”

BitHabitiin tutustuminen kysyi Westmanilta aikaa.

”Tämä on mielenkiintoista. Kokonaisuus vain on niin laaja, että se pitää hahmottaa rauhassa.”

”Selvästi tässä kannustetaan kokeilemaan uusia asioita, ja ahaa – muutos syntyy sitten ikään kuin sivutuotteena.”

Omissa elintavoissaan Westman näkee ainakin yhden asian, josta hän on huolissaan.

”En omista autoa enkä polta, mutta liikunnan vähyyden kyllä tunnistan.”

”Olen BitHabitin suhteen enemmän toiveikas kuin epäileväinen. On varmasti ihan totta, ettei arkipäiväisten tottumusten muuttaminen tapahdu hetkessä. Niitä pitää opetella, jotta niihin tottuu ja jotta niistä on oikeasti hyötyä.”

Videoltamme näet, mitä pienitä tekoja Westman päätyi pohdinnan jälkeen valitsemaan BitHabitista omaan arkeensa.