Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa

| Aktivointi Hyvinvointi | 2.3.2023 | Katja Hedberg

#Myseula ja BitHabit: ”Myseulan kysymykset tulevat iholle, BitHabitiin uppoaa helposti”

Jaa artikkeli

Ylen kuopiolaistoimittaja Marianne Mattila testasi uuden mielen hyvinvoinnin seulan ja sovelluksen. Katso videolta hänen palautteensa.

Teksti ja videointi: Katja Hedberg 

Ylen Kuopion toimituksen toimittaja Marianne Mattila otti BitHabit-hyvinvointisovelluksen nopeasti haltuun. Niin nopeasti, että sovellus joutui jopa toppuuttelemaan Mattilaa liian useiden pienten tekojen valinnasta.

”Minähän ihan uppoudun tänne, kun mukavia vaihtoehtoja on niin paljon tarjolla”, Mattila perusteli innostustaan.

Ennen BitHabitin aktivointia Mattila vastasi Myseulan hyvinvointia kartoittaviin kysymyksiin, jotka tekivät häneen vaikutuksen.

”Kysymykset tulevat aika iholle. Vastasin tosi rehellisesti, ja silloin palautekin kertoo elämäntilanteesta paljon. Kysely nosti esiin asioita, joihin minun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Toki olen ollut niiden tärkeydestä tietoinen, mutta seulan antama palaute oikeasti pysäyttää pohtimaan arjen osa-alueita.”

Mattila arvelee, että sovelluksen käyttöön ottamisessa liikkuminen tekstiviestin ja selaimen välillä on ainoa haastava hetki, jos tällaista ei ole aiemmin tehnyt kännykällä.

Myseulan ja BitHabitin testaajaksi Mattila lähti mielellään, kahdesta syystä:

”Pidän Mieliteko-ohjelmaa tärkeänä toimijana Pohjois-Savossa.”

”Lisäksi olen utelias testaamaan, voiko näin yksinkertainen sovellus lisätä hyvinvointiani ja aktiivisuuttani asioissa, joiden tiedän olevan itselleni hyödyksi.”

Mattila suunnitteli heti uuden rutiinin, jotta BitHabit-sovellus tulisi avattua säännöllisesti.

”Aamukahvin aikaan katson kännykästä tärkeät asiat, joten miksen siis päivittäisi pieniä tekojani sovelluksessa samassa yhteydessä.”