Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Mieliteko-median valkoinen logo

| Puhumattomuus Aktivointi | 22.11.2022 | Katja Hedberg

#Puhutaanko: Tulemme juttuseuraksi pubiin ja kahvilaan Kuopiossa

Jaa artikkeli

Teksti: Katja Hedberg

Mieliteko-ohjelma ja Vararengasravintolat yhdistävät tavoitteensa: haluamme lisätä keskustelua, murtaa puhumattomuutta ja rohkaista välittävään kohtaamiseen.

Tempauksemme myötä tulemme keskustelukumppaniksi Ale Pupiin ja Kahvila-Ravintola Salacavalaan.

Saa tulla rupattelemaan!

Mies näyttää oranssia Puhutaanko-paitaa

Tempauksemme toteuttaa ihanteellisesti tehtäväämme, joka on johdattaa ihmisiä yhteen keskustelemaan", sanoo Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen. (Kuva Katja Hedberg)

 

Mieliteko-ohjelma ja kuopiolainen Vararengasravintolat yhdistävät missionsa ja toteuttavat kaksiviikkoisen Puhutaanko-kampanjan Kuopion Kauppakadun varrella toimivissa Ale Pupissa sekä Kahvila-Ravintola Salacavalassa.

Tempauksemme tavoite on lisätä keskustelua ja innostaa ihmisiä välittävään kohtaamiseen. Mieliteko-ohjelman työntekijät ovat pubissa ja kahvilassa neljänä päivänä paikalla keskustelukumppaneina ja valmiina juttuseuraksi, jos sellaiselle on tarvetta.

”On paljon ihmisiä, joilla juttuseura on vähissä.”

”Tempaus osuus suoraan missiomme ytimeen. Tavoitteemme on saada ihmiset keskustelemaan enemmän toistensa kanssa. Koko olemassaolomme oikeutus pohjautuu tähän tavoitteeseen ja tarpeeseen”, sanoo Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen.

”On paljon ihmisiä, joilla juttuseura on vähissä tai joilta puuttuu uskallus lähteä muiden seuraan. On mahtavaa kokeilla Mieliteko-ohjelman kanssa, voiko hyödyllistä ja mukavaa keskustelua synnyttää mahdollistamalla siihen paikka ja aika”, Rissanen sanoo.

”Emme tyrkytä seuraamme”

Mieliteko-ohjelman johtaja Helena Länsimies odottaa kampanjaa innostuneena.

”Vaikeassa työssämme näkemykset eivät saa perustua olettamuksin. On tärkeää, että olemme ihmisten keskellä erilaisissa ja yllättävissäkin paikoissa mahdollistamassa monimuotoisia kohtaamisia. Tavoitteemme Ale Pupissa ja Salacavalassa on ennen kaikkea osallistaa ihmisiä”, Länsimies sanoo.

”Voi tulla vapaana pelosta, että on pakko puhua.”

”Menemme paikalle uteliaana, mutta emme tyrkytä seuraamme. Paikalle voi tulla vapaana pelosta, että on pakko puhua. Tempaus on kuitenkin yksi tapa toteuttaa tavoitettamme eli murtaa pohjoisavolaista puhumattomuuden kulttuuria. ”

Mieliteko-ohjelman työntekijät ovat Kuopion Kauppakadulla Ale Pupissa tiistaina 29.11. aamupäivällä ja keskiviikkona 7.12. iltapäivällä sekä Kahvila-Ravintola Salacavalassa kauppahallin kupeessa torstaina 1.12. ja perjantaina 9.12. iltapäivällä.

Kerro meille, löytyikö juttuseuraa

Ensi maanantaina 28.11. alkavan kaksiviikkoisen kampanjan ajan pubin ja kahvilan pöydillä on kolmioständejä, joissa on tietoa puhumisen huimista vaikutuksista terveyteemme, mutta myös ehdotuksia jutustelun aiheista.

Molemmissa paikoissa on myös Mieliteko-kortteja, joihin voit kirjoittaa, löytyikö juttuseuraa ja lähtikö keskustelu käyntiin. Ehkä haluat jakaa myös sen, mistä keskustelitte. Kortit voi pudottaa Ale Pupissa ja Salacavalassa oleviin Mieliteko-laatikoihin. Laita korttiin yhteystietosi, pudota kortti Mielitekolaatikkoon – ja osallistut arvontaamme, jossa palkintona on pääsylippuja KalPan SM-liigan kotipeleihin.

Laitamme hyvän kiertämään ja koostamme kokemuksista jutun verkkosivullemme.

Puhutaanko-paita, juliste ja Mieliteko-kortteja pöydällä.

Puhutaanko-tempauksemme materiaalit tulevat tutuiksi Kuopion Ale Pupissa ja Kahvila-Ravintola Salacavalassa. Pöytäkolmiossa on tietoa puhumisen vaikutuksista hyvinvointiimme. Mieliteko-korttiin voit kirjoittaa, löysitkö juttuseuraa ja mistä keskustelitte. Laita korttiin yhteystietosi, pudota kortti Mielitekolaatikkoon – ja osallistut arvontaamme, jossa palkintona on pääsylippuja KalPan SM-liigan kotipeleihin. (Kuva: Tuula Rautiainen)