Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa

Mieliteko 2.0: Työ ja mielen hyvinvointi | Aktivointi | Lyhyet jutut | 17.9.2024 | Markus Laakso

Traumatietoisen lähestymistavan koulutus käynnistyi Poijukodissa

Jaa artikkeli

Poijukodit Oy
Poijukodin henkilökunta aloitti Mieliteon traumatietoisen lähestymistavan koulutuksen innostunein ja avoimin mielin. Kuvassa Poijukodin asiantuntijat Milka Kumpu (vas.) ja Mari Tuppurainen, yksikönjohtaja Katja Pentikäinen, Tarja Roivainen ja Raili Willman


Mieliteon Savonian tiimi aloitti traumatietoisen lähestymistavan koulutuksen lastensuojelun erityisyksikkö Poijukodin 11-henkiselle tiimille Kuopion Muuruvedellä. Poijukodissa on kymmenen asiakaspaikkaa peruskouluikäisille lapsille.

Osallistujat toivoivat saavansa uusia työkaluja arjen työskentelyyn. Tunnelma ensimmäisessä tapaamisessa oli innostunut ja odottava.

”Koulutus on suunniteltu käytännönläheiseksi. Sen ytimessä on ajatus, että traumatietoinen kohtaaminen vahvistaa ymmärrystä ja myötätuntoa – niin itseä kuin muita kohtaan”, sanoo Mieliteon traumatietoisen lähestymistavan tiimin projektipäällikkö Katariina Moilanen.

"Traumatietoinen kohtaaminen vahvistaa ymmärrystä ja myötätuntoa."

Laajassa mittakaavassa traumatietoisen lähestymistavan koulutus tähtää inhimillisempään ja myötätuntoisempaan työelämään. Poijukodin koulutus jatkuu joulukuuhun 2024 saakka. Se sisältää sekä verkko-opiskelua että lähitapaamisia. 

"Koulutus lisää ymmärrystä, kuinka traumat voivat vaikuttaa lapsiin ja nuoriin, joiden kanssa työskentelemme. Aihe on kiinnostava, ja lähdemme innostuneina mukaan", iloitsee Poijukodit Oy:n yksikönjohtaja Katja Pentikäinen.

Tarve traumatietoisen lähestymistavan koulutuksiin havaittiin jo Mieliteon ensimmäisellä hankekaudella, kun hankkeen muutosvalmentajat ja koordinaattori kiersivät Pohjois-Savon kunnissa haastattelemassa hyvinvointi-, päihde-, mielenterveys-, työllisyys- ja sosiaalityön asiantuntijoita.