Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Mieliteko-median valkoinen logo

| Hyvinvointi Yrityskumppanuus | 23.1.2022 | Katja Hedberg

Hankimme LähiTapiolan lahjoituksella ruokalahjakortteja toimintojemme osanottajille

Jaa artikkeli

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

”Olemme hämmentyneen iloisia ja kiitollisia tästä saamastamme huomiosta”, kommentoi Mieliteko-ohjelman johtaja Helena Länsimies LähiTapiola Savon rahalahjoitusta.

 

Kolme naista seisoo rinnakkain.

Lahjoittajat ja lahjoituksen vastaanottaja: LähiTapiola Savon henkilöstöpäällikkö Maija Hänninen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Suvi Honkanen sekä Mieliteko-ohjelman johtaja Helena Länsimies.

LähiTapiola Savon alueen omistaja-asiakkaat ovat osoittaneet tukensa Mieliteko-ohjelmalle ja äänestäneet työllemme 5 000 euron lahjoitussumman. Äänestyksen kaksi muuta rahapalkintoa menivät Hope Kuopiolle ja Pohjois-Savon alueen vapaapalokunnille.

Lahjoitussummat tulevat käyttörahastosta, jonne LähiTapiola Savo voi siirtää vuosittain osan voitostaan. Yhtiön asiakkaat saivat äänestää, missä suhteessa kokonaispotti 50 000 euroa lahjoitetaan kolmelle ennakkoon valitulle kohteelle.

Uutinen ohjelmasta teki välittömästi vaikutuksen yhtiön hallituksen jäseniin.

Henkilöstöpäällikkö Maija Hänninen kertoo, että uutinen Mieliteko-ohjelman alkamisesta teki välittömästi vaikutuksen yhtiön hallituksen jäseniin.

”Päihteiden käytön vähentäminen ja mielenterveyden kohentaminen ohjelman painopisteinä puhuttelivat meitä, ja siksi hallituksemme innostui voimakkaasti Mieliteon sisällöstä. Se istuu mainiosti elämänturvayhtiömme arvoihin. Haluamme tulevaisuudessakin olla tukemassa entistä paremmin voivaa Pohjois-Savon aluetta”, Hänninen kertoo.

”Toinen vaikuttava tekijä meidän kannaltamme on ohjelman paikallisuus. Myös oma toimialueemme on Pohjois-Savon maakunta.”

LähiTapiola Savon hallituksen puheenjohtaja Suvi Honkanen painottaa, että lahjoitukset päätettiin osoittaa toimijoille, jotka jo tekevät hyvää työtä turvallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvoisemman arjen eteen.

”Toivomme, että kaikki kolme valittua kohdetta pystyvät lahjoituksemme turvin laajentamaan tärkeää toimintaansa yhtiömme toimialueen paikkakunnilla Savossa”, Honkanen toteaa.

 

Kiitoksena ja kannustuksena ruokalahjakortti

Asiakkaiden antamista äänistä 20 prosenttia suuntautui Mieliteolle, vaikka ohjelma oli äänestyksen aikana vasta käynnistymässä. Äänestyksen tulos olikin iloinen yllätys Mieliteko-ohjelman johtajalle Helena Länsimiehelle.

”Olemme hämmentyneen iloisia ja kiitollisia tästä saamastamme huomiosta”, hän toteaa.

Lahjoitussumma käytetään Mieliteko-ohjelman työhön ohjelman taustalla olevan Hyvällä mielellä Pohjois-Savo -hankkeen sijaan.

”Lahjoitus mahdollistaa sen, että voimme kannustaa Mieliteko-ohjelman toimenpiteisiin osallistuvia työttömiä ja työelämän ulkopuolella olevia antamalla heille kiitoksena pienen ruokalahjakortin. Ennen tätä lahjoitusta meillä ei ollut käyttörahaa, jota olisimme voineet tähän tarkoitukseen käyttää”, Länsimies kertoo.

Avainsanat

yhteistyölähitapiolakumppanuuslahjoitus