Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa

Mieliteko 2.0: Yhdessä osallisiksi | Aktivointi | Lyhyet jutut | 18.1.2024 | Katja Hedberg

Mieliteolle lahjoitetut KalPan otteluliput menivät Nuorten Palvelun Zemppareille

Jaa artikkeli

Kaksi nuorta naista ja yksi nuori mies pitää käsissään lippuja KalPan jääkiekko-otteluun.
Nuorten Palvelu -yhdistys pyörittää Zempparitoimintaa Kuopiossa ja Varkaudessa. Kuopion toiminnasta vastaavat vapaaehtoistyön asiantuntijat Laura Sirviö, Antton Raschka ja Milla Romppanen, jotka ilahtuivat saatuaan Mieliteolle lahjoitettuja pääsylippuja KalPan SM-liigan otteluihin.

Joko tiedät, kuka on Zemppari?

Hän on koulutettu täysi-ikäinen henkilö, joka tekee vapaaehtoistyötä 13-29- vuotiaiden tukihenkilönä. On kaveri, kulkee rinnalla ja tukee arjen kiemuroissa – upean arvokasta toimintaa. 

Nuorten Palvelu -yhdistys pyörittää Zempparitoimintaa Kuopiossa ja Varkaudessa. Kuopion toiminnasta vastaavat vapaaehtoistyön asiantuntijat Laura Sirviö, Antton Raschka ja Milla Romppanen, jotka kuvassa pitelevät pääsylippuja KalPan SM-liigan otteluihin.

Saimme Mielitekoon syksyllä 2023 yksityishenkilöltä lahjoituksena kaksi istumapaikan kausilippua KalPan kotimatseihin, ja lahjoitimme helmi- ja maaliskuun matsiliput Zempparitoimintaan.

Trion kasvoilta näkee ilon siitä, mitä liput voivat saada aikaan.

”Hieno lahjoitus! Pääsy peliin voi olla nuorelle iso, kasvattava kokemus. Kaikilla ei ole varaa ostaa lippua, ja meno ihmisjoukon keskelle vaatii toisinaan rohkeutta”, Anton Raschka sanoo.

”Sosiaaliset tilanteet saattavat olla nuorillemme hyvin jännittäviä. Jo lähteminen kotoa vaatii joskus harjoittelemista. Voikin olla merkittävä askel päästä kokemaan ottelutunnelma turvallisesti Zempparin kanssa”, Milla Romppanen vahvistaa.

”Ja kun katsomossa pääsee kokemaan tapahtuman osana muita katsojia, syntyy tärkeää ja vahvistavaa osallisuutta.”

Zemppareita on kuutisenkymmentä.

”Enemmän tarvittaisiin. On paljon nuoria, jotka kaipaavat luotettavaa aikuista kaverikseen.”

Nuorten Palvelun uudet Zempparikoulutukset alkavat Kuopiossa 29.2. ja 7.3.

”Zemppariksi sopii tavallinen aikuinen, jolla on motiivi auttaa nuoria. Toimintaan pitää sitoutua vuodeksi ja tavata nuori vähintään kahdesti kuukaudessa. Toiminta on vapaata. Voi mennä leffaan tai harrastaa jotain yhdessä”, Romppanen avaa periaatteita.

Lahjoitimme pääsyliput KalPan aiempiin kauden peleihin Kuopion kaupungin etsivään nuorisotyöhön sekä Savon ammattiopiston tuvakoulutuksen opiskelijoille, jotka etsivät polkuaan kohti opintoja ja työelämää.

Mieliteko iloitsee lahjoituksesta – ja hyvän jakamisesta eteenpäin.