Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.

#Myseula ja BitHabit: ”Nämähän ovat hauskoja – kyllä toimii!”

Jaa artikkeli

Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen testasi Myseulan ja Bithabitin ja huomasi nopeasti niiden ohjaavan omaa ajattelua.

Teksti ja videointi: Katja Hedberg 

Kuopiolainen, Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Juho Rissanen on vauhdikas nuori mies, ja sukkelasti hän tuli sinuiksi myös BitHabit-sovelluksen kanssa.

Sormet vain vilistivät kännykän näytöllä, kun Rissanen tutustui sovelluksen tarjoamiin, arjen hyvinvointia lisääviin lukuisiin pieniin tekoihin. Kommentit olivat innostuneita huudahduksia:

”On hirmu mielenkiintoinen.”

”Nämähän ovat hauskoja.”

”Joo, kyllä toimii!”

Rissanen arvelee, että BitHabitin käyttö ohjaa parhaimmillaan pohtimaan omia arjen tottumuksia.

”Tämä auttaa ajattelemaan omien totuttujen tapojen merkitystä. Itse päätin hiljattain, että kun herään aamulla, olen viidessä sekunnissa jaloillani. Jos jään loikoilemaan, pääsy vauhtiin hidastuu.”

BitHabit suosittelee valitsemaan aluksi kolme uutta tekoa, joita kannattaa ryhtyä opettelemaan ja toistamaan omassa arjessaan.

”Minä valitsin kolme, joihin keskityn erityisesti. Mutta valitsin myös kuusi muuta mielenkiintoista asiaa”, Rissanen kertoo.

Myseulan kysymyksiin Rissanen vastasi nopeasti.

”Helppoja, mutta hyviä. En kuitenkaan usko, että pelkkä kysymyksiin vastaaminen ohjaa vielä muuttamaan omia tapoja. Muutokseen tarvitaan juuri tällaista sovellusta.”

Saatuaan vasta alkutuntuman BitHabitiin Rissanen jo arveli hyötyvänsä sovelluksesta.

”Ilman muuta. Tietysti on riski, että arjen kiireissä sovellus unohtuu kännykän uumeniin. Mutta täällä näyttää olevan paljon sellaisia elintapojen osa-alueita, joita ei tule juurikaan tehtyä tai edes ajateltua”, hän totesi sovellusta selatessaan.

Katso videolta, millaisia tekoja Rissanen poimi BitHabitista omaan arkeensa.