Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Iisalmen Arska-täti - huima hyvän mielen lähettiläs. Lue lisää. #unelmoidaanko: Nightwishin Tuomas Holopainen: "Elämän tarkoitus on unelmoida ja tehdä kaikkensa, että unelmat toteutuvat". Lue lisää. #Mielitekopodcast: Professori Arto O. Salonen pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Kuuntele. Dissosiaatiohäiriö vei laulajan vuosiksi sumuun – terapia pelasti. Lue lisää. #Riisutaanko: Vapauta mielesi pelosta, häpeästä ja ennakkoluuloista. Lue lisää.
Mieliteko logo valkoinen

mieliteko 2.0:n Kuopion tiimi tuo pohjois-savon työpaikoille mielen hyvinvoinnin valmennuksen

 Työhyvinvoinnin valmennuksemme ytimessä on aina mielen hyvinvoinnin näkökulma. Vaalimme työssä jaksamista ennaltaehkäisevästi.

Valmennuksemme on ryhmävalmennusta, mutta matka kohti parempaa hyvinvointia on jokaiselle osanottajalle henkilökohtainen. 

Maksuton työhyvinvoinnin valmennuksemme on meidän yhteinen voimannäyttömme siitä, että me pohjoissavolaiset osaamme ja pystymme luomaan maakuntaamme uudenlaisen, mielen hyvinvointia lisäävän työnteon kulttuurin.

Tämä on kutsu: osallistu yrityksesi tai yhteisösi kanssa valmennukseemme ja tule mukaan luomaan uudenlaista, mielen hyvinvointia lisäävää työkulttuuria.

miksi muutosvalmennusta mielen hyvinvoinnin näkökulmasta?

Työhyvinvointi on aiheena polttavan ajankohtainen. Työterveyslaitoksen tekemän "Miten Suomi voi" -tutkimuksen mukaan 625 000 suomalaista on ajautunut työuupumisen riskiryhmään.

Meillä pohjoissavolaisilla on syytä huoleen enemmän kuin muilla. Kansallinen terveysindeksi paljastaa, että työkyvyttömyysindeksimme on Suomen korkein.

Tämä tarkoittaa, että meillä Pohjois-Savossa on ihmisiä enemmän kuin muualla maassamme pitkillä sairaslomilla, kuntoutuksessa sekä ennenaikaisella eläkkeellä työkyvyttömyyden takia. 

Kuka voi osallistua muutosvalmennukseemme?

Muutosvalmennuksemme on tarkoitettu vähintään 18-vuotiaille pohjoissavolaisille työssäkäyville henkilöille aina yksinyrittäjistä suuriin yrityksiin ja organisaatioihin. Suuntaamme valmennuksemme niin yksityisille kuin julkisille työnantajille.

Toteutamme valmennukset pääasiallisesti työpaikkakohtaisina ryhmävalmennuksina. Jotta myös esimerkiksi yksinyrittäjät ja pienyrittäjät pääsevät mukaan, kokoamme heistä yhteisiä ryhmiä. Näin valmennus toimii samalla kaivattuna verkostoitumisena ja vertaistuen antajana.  

valmennuksen pääroolissa olet sinä

Mieliteon työhyvinvoinnin valmennus on aina ryhmävalmennusta. Matka kohti mielen hyvinvoinnin muutosta ja uusia oivalluksia on kuitenkin jokaisen kohdalla henkilökohtainen.

Mieliteon valmennuksessa voit luvan kanssa ja yhdessä työtiimisi
seurassa pysähtyä pohtimaan kaikkein tärkeimpiä asioita. Niitä, joita emme usein ehdi emmekä osaa pohtia tai edes sanoittaa. Vaikka juuri ne vaikuttavat paljon työpaikan ilmapiiriin ja työn tuloksellisuuteen.

Voit valita, mitä tunteita ja elämäntilanteita tuot työpaikallesi ja kuinka reagoit palavereissa eri asioihin. Voit muuttaa ajatteluasi, asenteitasi, työtapaasi – ja sitä, millainen työyhteisösi jäsen olet.

Tämä vaatii tietysti opettelua. Tavoite on, että valmennuksessamme sinä ja työtoverisi saatte uutta ymmärrystä, parempaa itsetuntemusta ja konkreettisia työkaluja hetkeen, jolloin motivaatio on lähellä kadota tai uupumus uhkaa.

Työkalujen avulla osaatte ennakoida tilanteen ja reagoida hyvissä ajoin, ennen kuin mahdollinen väsymys vie voimat ja tappaa ilon.

mielitekopiirin neljä vaihetta: tutustuminen - keskustelu - oivallukset - ajatukset arkeen

näin toteutamme valmennuksen eli tapaamisten teemat 

 • Ymmärryksen herättäminen
 • MIELENI MINUN TEKEVI
  Tutustumme toisiimme, valmennuksen sisältöön ja tavoitteisiin. Luomme jokaiselle henkilökohtaisen tavoitteen.
 • Ajattelun muutos
 • KUKA MINÄ OLEN?
  Minä ja roolini – työssä ja vapaa-ajalla. Ovatko ne sopusoinnussa keskenään?
 • MITÄ MINÄ TUNNEN?
  Tunnetko tunteesi? Roihahtaako tunne sanoiksi ja toiminnaksi ennen kuin mieli ehtii niitä tulkita?
 • MITEN MINÄ TOIMIN?
  Mielessä on kymmeniätuhansia ajatuksia päivässä. Ne kaikki eivät edistä hyvinvointia, mutta niitä voi opetella hallitsemaan.
 • Toiminnan muutos
 • TOTISTA LEIKKIÄ!
  Huumori lisää tutkitusti hyvinvointia. Miten iloa ja huumoria voi lisätä arkeen – ja työhön?
 • KUULEN. KUUNTELENKO?
  Harjoittelemme yhteyden luomista kuuntelemalla. Oletko sinä tullut aina kuulluksi?
 • PALAUTUMIS-COCKTAIL
  Miten palaudut? Palaudutko suorittamalla palautumista vai maltatko aidosti pysähtyä?

Osallistu valmennukseen

Tavoitteemme on toteuttaa Mieliteon työhyvinvoinnin valmennukset kasvotusten. Jos joku valmennuskerta kuitenkin halutaan järjestää etäyhteydellä, sekin onnistuu.

Valmennus tapahtuu työpaikallanne  –  tai jossakin muualla. Ehkäpä toteutamme jonkin valmennuksen nuotiotulen äärellä, kahvilassa tai lenkkipolulla. Valmennus ei ole ahtaaseen muottiin valettu. Se muotoutuu yksilölliseksi, aina työpaikan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Uskomme vahvasti, että ajallinen panostus valmennukseen maksaa itsensä takaisin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan esittelytapaaminen. Tämä ei sido mihinkään. Yhteystietomme löytyvät alta.

Vaikka valmennus on maksuton, osallistuminen vaatii työpaikalta, isolta tai pieneltä, ajallisen satsauksen. Ihmiset ovat valmennuksen ajan poissa työstä, mihin heidät on palkattu. Uskomme vahvasti, että tämä panostus maksaa itsensä takaisin.

Osallistuja saa oman mielen hyvinvointinsa vahvistamiseen uusia näkökulmia ja työkaluja. Hän saa osallistumisestaan todistuksen ja voi toimia työyhteisössään mielitekolähettiläänä.​

Yritys saa halutessaan logonsa verkkomediaamme ja voi näin vahvistaa mielikuvaansa mielen hyvinvoinnin edistäjänä. Jokainen mukaan lähtevä yritys on osaltaan poistamassa mielenterveyteen liittyvää häpeää, kantamassa yhteiskuntavastuuta ja luomaan Pohjois-Savolle uutta elinvoimaisempaa tulevaisuutta.​

Epävarmuus ja epäilykin sallitaan. Niissä voi olla siemen johonkin uuteen.

Voit tilata meidät työpaikallesi tai työhteisöösi. Ota yhteyttä. Sovitaan tapaaminen ja räätälöidään yhdessä juuri teidän työyhteisöönne sopiva valmennus. 

Kannustamme tulemaan valmennukseemme avoimella mielellä. Puhua saa, ja kuunnella. Sekä tietysti ilmaista omia ajatuksia. Epävarmuus ja epäilykin sallitaan. Niissä voi olla siemen johonkin aivan uuteen. Edessä on joka tapauksessa tutkimusmatka omaan itseesi, ja sehän on jännittävää.

Ammennetaan yhdessä siitä, että nyt meillä on lupa pysähtyä ja pohtia, voisimmeko yhdessä löytää työn tekemiseen uutta ajatusta ja oivallusta.

VALMENTAJAN SANA

“OIVALLUKSIA TÖIHIN JA VAPAA-AIKAAN”

Mieliteon työhyvinvoinnin valmennus on oiva mahdollisuus tutustua omaan itseensä sekä työkavereihin aivan uudesta näkökulmasta. Mieliteon valmentajina olemme motivoituneita ja innostuneita johdattelemaan sinut ja työyhteisösi tälle muutosten matkalle.

Meillä itsellämme on työuraa pitkästi takana. Siksi meillä on vahva luottamus valmennuksen merkityksellisyyteen. Parhaimmillaan valmennuksesta voi tulla arvokas kokemus.

Se voi yksittäisen työntekijän kohdalla olla käänteentekevä asia. Oljenkorsi, joka avaa oivalluksen ja estää liukumisen uupumiseen.

työhyvinvoinnin toteuttajamme

Ota yhteyttä. Etsitään yhdessä valmennukselle sopiva aikataulutus.

 

Koordinointi

Liisa Pietikäinen kasvokuva

Liisa Pietikäinen

Projektipäällikkö

044 718 2098,
liisa.pietikainen@kuopio.fi

 

Muutosvalmentajat

Muutosvalmentajien osoite:
mieliteko@kuopio.fi

Matti Halmetvaara kasvokuva

Matti Halmetvaara

044 718 2094 

Paula Heiskanen

Paula Heiskanen

044 718 2090

Pia Koponen

Pia Koponen

044 718 2091

valmennuksissa syntyneitä OIVALLUKSIA

Mielitekopiiri placeholder