Puhuminen on yksi tärkeimpiä ihmisen hyvinvointia edistäviä tekoja. Mielitekopiiri on rakennettu havainnoimaan puhumattomuuden murtamista. Piirissä harjoitellaan puhumista, kuuntelemista ja läsnäoloa. Tämä on meidän yhteinen voimannäyttömme siitä, että suomalaiset osaavat puhua. Me kutsumme sinut mukaan tekemään tästä totta.
Mieliteko-ohjelmassa tavoitteemme on lisätä mielen hyvinvointia ja murtaa puhumattomuuden kulttuuri Pohjois-Savossa. Tavoitteemme on haastaa pohjoissavolaiset tekemään 10 miljoonaa tekoa hyvän mielen puolesta. Mielitekopiiri on meidän yksi tekomme.
Mielitekopiiri on huikea mahdollisuus synnyttää aivan uusia ajatuksia ja oivalluksia. Entä kun oivallukset jalostuvat toiminnaksi ja yhteisön hyväksi – kun vain ajattelen näitä mahdollisuuksia, innostun.
Omalla toiminnallamme, asenteillamme ja näkökulmillamme on valtava merkitys siihen, kuinka toimimme eri yhteisöissä – olipa kyse työtehtävistä tai omasta vapaa-ajastamme.
On antoisaa olla mukana luomassa tilaisuuksia sallivaan ja tasa-arvoiseen keskusteluun. Uskon, että näkemykseni avartuvat, ja tämän muutoksen yritän viedä omiin yhteisöihini.
Liisa Pietikäinen
Kun talven jäljiltä avaan kesämökin ikkunat, ummehtunut ilma vaihtuu raikkaaseen. On helpompi hengittää.
Kun avaan ajatuksiani kanssaihmisille, tapahtuu sama. Mieleni tuulettuu. Jos asioita hautoo vain omassa päässään, ne helposti jumiutuvat urilleen ja kasvavat kokoaan suuremmiksi. Keskustelun jälkeen vahvakin näkemykseni voi muuttua ja saada ainakin uusia sävyjä.
Puhuminen, kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen luovat yhteyttä omaan sisimpääni ja muihin ihmisiin. Mielitekopiirissä harjoittelemme tätä kaikkea.
Matti Halmetvaara
keskusteluteeman avaaminen ja omat kokemukset
keskustelun syventäminen ja uudet oivallukset
mission löytäminen arkeen
mission toteuttaminen arjessa
matkan oivallusten kokoaminen
Mielitekopiirien oivallusmatka voi olla yhden tapaamisen pituinen. Kokoonnumme yhteen, istuudumme alas ja keskustelemme sovitusta aiheesta. Piiritapaamisten jälkeen vaellamme, eli tutkimme ja kokeilemme keskustelun aikana syntyneitä oivalluksia arjessamme. Mielitekopiiri voi muodostua myös pitemmän kaavan mukaan, ja silloin siihen kuuluu neljä tapaamista. Piirit 1-3 toteutetaan viikon välein, joiden jälkeen vuorossa on vaellus. Vaikka neljäs, viimeinen piiri on vapaaehtoinen, juuri se on kokoava ja usein vaikuttavin kaikista. Parhaan kokemuksen saat osallistumalla matkan kaikkiin vaiheisiin. Toteutamme piirit joko kasvotusten tai verkossa.
Saat osallistumislinkin sisältävän kutsun Teams-tapahtumaan sähköpostiisi.
Tule paikalle hyvissä ajoin, jotta pystyt rauhassa syventymään aiheen äärelle. Videopalaverilinkit avataan 10 min ennen piirin aloitusta. Muistathan laittaa mobiililaitteesi äänettömälle ja pois käden ulottuvilta, kun saavut Mielitekopiiriin.
Keskustelu on parhaimmillaan, kun voimme kohdata toisemme kasvokkain. Pidäthän siis kameran auki mahdollisuuksien mukaan. Mikrofonisi voi olla suljettuna silloin, kun et itse aktiivisesti osallistu keskusteluun. Kannustamme osallistumiseen! Voit pyytää piirin aikana puheenvuoroa tekemällä kädennoston.
Tärkeintä on varustautua avoimella ja rohkealla mielellä.
Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää mielitekopiiristä.
Muutosvalmentaja
Liisa Pietikäinen
P. 044 718 2098
liisa.pietikainen@kuopio.fi
Muutosvalmentaja
Matti Halmetvaara
P. 044 718 2094
matti.halmetvaara@kuopio.fi