Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Mieliteko logo valkoinen

TULE MIELITEKOPIIRIIN MURTAMAAN PUHUMATTOMUUDEN KULTTUURI
POHJOIS-SAVOSSA

 

Puhuminen on yksi tärkeimpiä hyvinvointiamme edistäviä tekoja. Mielitekopiirissä otamme ensimmäisen askelen kohti puhumattomuuden murtamista. Piirissä harjoittelemme puhumista, kuuntelemista ja läsnäoloa. Tämä on meidän yhteinen voimannäyttömme siitä, että me pohjoissavolaiset osaamme puhua.

Tämä on pyyntö: kutsu meidät yhteisöösi luomaan uudenlaista puhumisen kulttuuria.

Näin toteutamme Mielitekopiirin

Olemme toteuttaneet vuoden 2022 loppuun mennessä Mielitekopiirin eri puolilla Pohjois-Savoa 35 kertaa. Pöydän äärelle on istuuduttu keskustelemaan niin Siilinjärvellä kuin Vieremällä sekä Kuopiossa ja Kiuruvedellä. 

Suuntaamme Mielitekopiirin erityisesti työttömille ja työelämän ulkopuolella oleville 18-64-vuotiaille pohjoissavolaisille. Onko kunnassasi tai yhteisössäsi ryhmä, joka voisi hyötyä Mielitekopiiristä? Toteutamme piirin ryhmissä, joissa on vähintään 20 osanottajaa.

Nyt on sinun vuorosi. Kokoa porukka ja kutsu meidät paikalle. Keskustellaan ja kuunnellaan. Ollaan läsnä. Murretaan puhumattomuuden kulttuuri yhdessä. 

 

 

Lue tästä jutustamme, mitä tapahtui Kuopion kaupunginteatterin työntekijöiden Mielitekopiirissä.

 

MIELITEKOPIIRI PÄHKINÄNKUORESSA

mielitekopiirin neljä vaihetta: tutustuminen - keskustelu - oivallukset - ajatukset arkeen

SINUN ROOLISI PIIRISSÄ

  • KUUNTELE JA REFLEKTOI
  • KUNNIOITA TOISEN SANOMAA
  • PUHU AVOIMESTI, PUHU SYDÄMESTÄ
  • OLE LÄSNÄ

Osallistu Mielitekopiiriin

Kaikki Mielitekopiirit järjestetään kasvokkain, live-tapahtumina. Voit tilata meidät kylään omaan tapahtumaasi, yhteisöösi tai keskusteluporukkaan. Järjestämme mielitekopiirin ryhmällenne sopivassa paikassa.

Tapahtumaan osallistuessasi tule paikalle hyvissä ajoin, jotta pystyt rauhassa syventymään aiheen äärelle. Ovet avataan tyypillisesti 15 minuuttia ennen piirin aloitusta. Muistathan laittaa mobiililaitteesi äänettömälle ja pois käden ulottuvilta, kun saavut Mielitekopiiriin. Omat muistiinpanovälineet voivat olla hyödyllistä ottaa mukaan.

Keskustelu on parhaimmillaan, kun voimme kohdata toisemme kasvokkain. Kannustamme aktiiviseen kuunteluun, omien ajatusten ilmaisuun ja keskusteluun osallistumiseen!

Tärkeintä on varustautua avoimella ja rohkealla mielellä.

VALMENTAJAN SANA

“OIVALLUKSIA TÖIHIN JA VAPAA-AIKAAN”

Mielitekopiiri on huikea mahdollisuus synnyttää aivan uusia ajatuksia ja oivalluksia. Entä kun oivallukset jalostuvat toiminnaksi ja yhteisön hyväksi – kun vain ajattelemme näitä mahdollisuuksia, innostun.

Omalla toiminnallamme, asenteillamme ja näkökulmillamme on valtava merkitys siihen, kuinka toimimme eri yhteisöissä – olipa kyse työtehtävistä tai omasta vapaa-ajastamme.

MIELITEKOPIIRIEN OIVALLUSMATKA

1 Hyppy tuntemattomaan

keskusteluteeman avaaminen ja omat kokemukset

2 Sukellus

keskustelun syventäminen ja uudet oivallukset

3 Lupaus

mission löytäminen arkeen

4 Vaellus

mission toteuttaminen arjessa 

5 Kotiinpaluu

matkan oivallusten kokoaminen

viittä vaihetta kuvastava ympyrägraaffi

Mielitekopiirien oivallusmatka on vähintään kahden tapaamisen pituinen. Kokoonnumme yhteen, istuudumme alas ja keskustelemme sovitusta aiheesta.

Tapaamisten välillä ja jälkeen vaellamme eli tutkimme ja kokeilemme keskustelun aikana syntyneitä oivalluksia arjessamme.

 

Mielitekopiirien vetäjämme

Kutsu meidän kylään. Etsitään yhdessä Mielitekopiirin toteutukselle sopiva aikataulutus.

Matti Halmetvaara kasvokuva

Matti Halmetvaara

Liisa Pietikäinen kasvokuva

Liisa Pietikäinen

MIELITEKOPIIRIEMME OIVALLUKSIA

Mielitekopiiri placeholder

TUTUSTU muihin PALVELUIHIMME

Kehukoppi

Kerro, mikä jäi sanomatta ja kehu ystäväsi. Kehukoppi on mahtava tapa lisätä iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kehukoppi on paikka, jossa pääset luomaan videotervehdyksen ja muistamaan sinulle tärkeitä ihmisiä. Kehu – pieni teko, jolla on iso vaikutus.

Lue lisää

Mielitekoriihi

Mielitekoriihi on paikka, jossa etsimme keinoja osallisuuden lisäämiseen. Toivomme, että kunnan kaikki toimijat tulisivat mahdollisimman isolla joukolla Riiheen suunnittelemaan osallisuutta. Haluamme tavoittaa heidät, joita emme vielä ole saaneet mukaan toimintaan. Tavoite on, että jokainen kuntalainen kokisi kuuluvansa joukkoon ja tuntisi, että hänen mielipiteensä on tärkeä.

Lue lisää