Vipuvoimaa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa EU:lta logo sivuston oikeassa yläreunassa ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
#Halataanko: Sosiaalinen kosketus on ystävyyden liima. Lue lisää. Lohduttavilla sanoilla on hirmuinen voima. Lue lisää. Kiekkosentteri Aapeli Räsäsen kotona ei ollut kiellettyjä puheenaiheita. Lue lisää. Huimaa: Pohjois-Savo täyttyy pienistä hyvistä teoista. Lue lisää
Mieliteko logo valkoinen

TULE MIELITEKOPIIRIIN MURTAMAAN PUHUMATTOMUUDEN KULTTUURI
POHJOIS-SAVOSSA

 

Puhuminen on yksi tärkeimpiä hyvinvointiamme edistäviä tekoja. Mielitekopiirissä otamme ensimmäisen askelen kohti puhumattomuuden murtamista. Piirissä harjoittelemme puhumista, kuuntelemista ja läsnäoloa. Tämä on meidän yhteinen voimannäyttömme siitä, että me pohjoissavolaiset osaamme puhua.

Tämä on kutsu: tule mukaan luomaan uudenlaista puhumisen kulttuuria.

 

Lue tästä jutustamme, mitä tapahtui Kuopion kaupunginteatterin työntekijöiden Mielitekopiirissä.

 

MIELITEKOPIIRI PÄHKINÄNKUORESSA

mielitekopiirin neljä vaihetta: tutustuminen - keskustelu - oivallukset - ajatukset arkeen

SINUN ROOLISI PIIRISSÄ

  • KUUNTELE JA REFLEKTOI
  • KUNNIOITA TOISEN SANOMAA
  • PUHU AVOIMESTI, PUHU SYDÄMESTÄ
  • OLE LÄSNÄ

Osallistu Mielitekopiiriin

Kaikki Mielitekopiirit järjestetään kasvokkain, live-tapahtumina. Voit tilata meidät kylään omaan tapahtumaasi, yhteisöösi tai keskusteluporukkaan. Järjestämme mielitekopiirin ryhmällenne sopivassa paikassa.

Tapahtumaan osallistuessasi tule paikalle hyvissä ajoin, jotta pystyt rauhassa syventymään aiheen äärelle. Ovet avataan tyypillisesti 15 minuuttia ennen piirin aloitusta. Muistathan laittaa mobiililaitteesi äänettömälle ja pois käden ulottuvilta, kun saavut Mielitekopiiriin. Omat muistiinpanovälineet voivat olla hyödyllistä ottaa mukaan.

Keskustelu on parhaimmillaan, kun voimme kohdata toisemme kasvokkain. Kannustamme aktiiviseen kuunteluun, omien ajatusten ilmaisuun ja keskusteluun osallistumiseen!

Tärkeintä on varustautua avoimella ja rohkealla mielellä.

VALMENTAJAN SANA

“OIVALLUKSIA TÖIHIN JA VAPAA-AIKAAN”

Mielitekopiiri on huikea mahdollisuus synnyttää aivan uusia ajatuksia ja oivalluksia. Entä kun oivallukset jalostuvat toiminnaksi ja yhteisön hyväksi – kun vain ajattelemme näitä mahdollisuuksia, innostun.

Omalla toiminnallamme, asenteillamme ja näkökulmillamme on valtava merkitys siihen, kuinka toimimme eri yhteisöissä – olipa kyse työtehtävistä tai omasta vapaa-ajastamme.

MIELITEKOPIIRIEN OIVALLUSMATKA

1 Hyppy tuntemattomaan

keskusteluteeman avaaminen ja omat kokemukset

2 Sukellus

keskustelun syventäminen ja uudet oivallukset

3 Lupaus

mission löytäminen arkeen

4 Vaellus

mission toteuttaminen arjessa 

5 Kotiinpaluu

matkan oivallusten kokoaminen

viittä vaihetta kuvastava ympyrägraaffi

Mielitekopiirien oivallusmatka voi olla yhden tapaamisen pituinen. Kokoonnumme yhteen, istuudumme alas ja keskustelemme sovitusta aiheesta. Piiritapaamisten jälkeen vaellamme, eli tutkimme ja kokeilemme keskustelun aikana syntyneitä oivalluksia arjessamme.

Mielitekopiiri voi muodostua myös pitemmän kaavan mukaan, ja silloin siihen kuuluu neljä tapaamista. Piirit 1-3 toteutetaan viikon välein, joiden jälkeen vuorossa on vaellus. Vaikka neljäs, viimeinen piiri on vapaaehtoinen, juuri se on kokoava ja usein vaikuttavin kaikista. Parhaan kokemuksen saat osallistumalla matkan kaikkiin vaiheisiin.

MuutosVALMENTAJAmme

Kutsu meidän kylään. Etsitään yhdessä Mielitekopiirin toteutukselle sopiva aikataulutus.

Matti Halmetvaara kasvokuva

Matti Halmetvaara
P. 044 718 2094
matti.halmetvaara@kuopio.fi

seija laakso kasvokuva

Seija Laakso
P. 044 718 2090
seija.laakso@kuopio.fi

Henkilökuva Katja Laine, Mieliteko

Katja Laine
P. 044 718 2097
katja.laine@kuopio.fi

Liisa Pietikäinen kasvokuva

Liisa Pietikäinen
P. 044 718 2098
liisa.pietikainen@kuopio.fi

MIELITEKOPIIRIEMME OIVALLUKSIA

Mielitekopiiri placeholder

TUTUSTU muihin PALVELUIHIMME

Kehukoppi

Kerro, mikä jäi sanomatta ja kehu ystäväsi. Kehukoppi on mahtava tapa lisätä iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kehukoppi on paikka, jossa pääset luomaan videotervehdyksen ja muistamaan sinulle tärkeitä ihmisiä. Kehu – pieni teko, jolla on iso vaikutus.

Lue lisää

Mielitekoriihi

Mielitekoriihi on paikka, jossa etsimme keinoja osallisuuden lisäämiseen. Toivomme, että kunnan kaikki toimijat tulisivat mahdollisimman isolla joukolla Riiheen suunnittelemaan osallisuutta. Haluamme tavoittaa heidät, joita emme vielä ole saaneet mukaan toimintaan. Tavoite on, että jokainen kuntalainen kokisi kuuluvansa joukkoon ja tuntisi, että hänen mielipiteensä on tärkeä.

Lue lisää

Muutosvalmennus

Pohjois-Savon terveempi tulevaisuus vaatii arvojen, asenteiden ja toimintatapojen muuttamista. Tarvitsemme muutokseen rohkeita kuntalaisia, rohkeita kuntia ja selkeitä tavoitteita. Muutosvalmentajamme auttavat tunnistamaan mahdollisuuksia ja kirkastamaan tavoitteita. He nostavat esille piilossa olevan osaamisen, jota maakunnassamme on paljon. On aika ottaa osaaminen käyttöön koko maakunnan hyväksi.

Lue lisää