Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa

| Hyvinvointi Podcast | 2.6.2022 | Matti Halmetvaara

Mielitekomatka seikkailee Pielavedellä: Miten rohkaista nuoria?

Jaa artikkeli

Muutosvalmentajamme Matti Halmetvaara kuvaili itseään synkäksi sohvaperunaksi ennen kuin hän löysi liikunnan riemun. Tervetuloa Mielitekomatkalle, jossa Matti valmistautuu juoksemaan puolimaratonin Rauhalahti Kuopio Maratonissa 3.9.2022!

Podcast- ja videoblogisarjassaan Matti pohtii rohkeasti kokemustensa ja yllättävien näkökulmien kautta liikunnan ja mielen hyvinvoinnin yhteyttä. Matkanvarrella hän tapaa lukuisia mielenkiintoisia vieraita.

Kuudes jakso: Miten rohkaista nuoria?

Muutosvalmentaja Matti Halmetvaara eksyy Pielaveden-lenkillään Lepikon torpalle Urho Kekkosen lapsuusmaisemiin ja kohtaa siellä paikallisen kuntapäättäjän ja yläkoulun opettajan Pentti Virolaisen. Juoksulenkin lomassa miehet pohtivat, mistä nuorten pahoinvointi kumpuaa ja mitä me aikuiset voisimme tehdä nuorten hyväksi.

”Jokaiselle nuorelle pitäisi löytyä luotettava aikuinen, jolle voi puhua”, Virolainen pohtii.

Hän haluaa muistuttaa, että aikuisten ei pidä tuomita nuoria, vaan kuulla hyvinkin erilaiset näkökulmat hyväksyvästi vastaan ja ottaa heidät aidosti mukaan vaikuttamaan. Pielavedellä toimii aktiivinen nuorisovaltuusto ja nuoria on kuultu: tälle kesälle paikkakunnalle saadaan heidän aloitteestaan syntynyt minigolf-rata.

Podcastin voi kuunnella myös Spotifysta ja Anchorista.

 

Lue Matin haastattelu, jossa hän kertoo avoimesti taustoistaan ja siitä, millaisen henkisen prosessin liikunnasta innostuminen vaati. 

 

blogisarjan esittely