Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Viikon oivallus puhekuplassa, sydän nurkassa

| Oivallus | 30.5.2022 | Liisa Pietikäinen

Muutosvalmentajat ovat Pohjois-Savon jukkajalosia

Jaa artikkeli

Jihuu! Onnea Leijonat, onnea Suomi! Jääkiekon maailmanmestaruusottelu oli erinomaisen kutkuttava. Onnistumisen kokemus ja yhteenkuuluvuuden tunne oli valtava, kun Suomi voitti jatkoajalle venyneen trillerin ja pokkasi neljännen maailmanmestaruutensa.

Mielenkiintoinen oli myös pelin jälkeinen studiokeskustelu, jossa KalPan kasvatit Sami Kapanen ja Olli Jokinen toivat esiin viime vuosina jääkiekossa tapahtuneen kulttuurimuutoksen. Maailmanmestaruus ei ole enää kaukainen haave, vaan realistinen tavoite, johon joukkue tähtää jokaisessa arvokisassa.

"Kun tällainen asennemuutos altavastaajasta onnistujaksi on selvästi mahdollinen jääkiekossa, miksei se toimisi myös Pohjois-Savon mielenterveystilastoissa?"

Odotamme arvokisoista mitaleja, mutta menestys ei ole tullut ilmaiseksi. Se on vaatinut työtä sekä ajattelun ja asennoitumiskulttuurin muutosta – niin pelaajilta kuin organisaation johdolta.

Tästä heräsin ajattelemaan, että kun tällainen asennemuutos altavastaajasta onnistujaksi on selvästi mahdollinen jääkiekossa, miksei se toimisi myös Pohjois-Savon mielenterveystilastoissa? Se on itse asiassa koko Mieliteko-ohjelman perimmäinen tavoite: saada aikaan kulttuurimuutos kohti paremmin voivaa Pohjois-Savoa.

Muutos vaatii työtä. Se vaatii ajattelun muutosta. Se vaatii kulttuurin muutosta. Se vaatii puhumista.

Me muutosvalmentajat olemme Pohjois-Savon jukkajalosia, ja Mieliteko-ohjelma on joukkueemme johto-organisaatio. Samalla tavoin kuin Leijonat tarvitsee kuudenneksi kenttäpelaajaksi faninsa, me tarvitsemme mukaamme kaikki pohjoissavolaiset.

Tervetuloa tekemään muutos, jonka tavoite ei ole enempää eikä vähempää kuin paremmin voiva Pohjois-Savo!

Viikon oivallukset on juttusarja, jossa työntekijämme nostavat esiin asioita, jotka ovat herättäneet ajatuksia kuntakierroksilla tai työn tuiskeessa.

  

Asutko Pohjois-Savossa, oletko työelämän ulkopuolella ja kaipaatko muutosta elintapoihisi? Osallistu Mieliteko-ohjelman elintapavalmennukseen!