Euroopan Unionin osarahoittama ELY-logo sivuston oikeassa yläreunassa
Mieliteko-median valkoinen logo

Mieliteko 2.0: Työ ja mielen hyvinvointi | Aktivointi Työhyvinvointi | 3.1.2024 | Katja Hedberg

Toiveet on kuultu – ilmoittautuminen työhyvinvoinnin muutosmatkalle alkaa nyt

Jaa artikkeli

Teksti: Katja Hedberg, kuvat: Katja Hedberg ja Pixabay

Olemme aloittaneet työyhteisöihin kohdistuvat mielen hyvinvoinnin muutosvalmennukset eri puolilla Pohjois-Savoa.

Nyt avaamme ilmoittautumisen avoimiin valmennusryhmiin, jotka on suunnattu kaikille pohjoissavolaisille toimijoille ja työntekijöille. Luovien alojen freelancereille loimme oman valmennusryhmän.

Ilmoittautumislinkit ovat tässä jutussa.

 

Kaksi ihmistä kättelee toisiaan, käsien yllä on eri ammatteja edustavia ihmisiä
Mielen hyvinvoinnin valmennusta tarvitaan erityisen paljon pohjoissavolaisissa työyhteisöissä: Kansallisen terveysindeksin perusteella työkyvyttömyysindeksimme on maan korkein.

 

Innostunut ja utelias.

Tällainen on ollut vastaanotto maksuttomilla mielen hyvinvoinnin muutosvalmennuksilla, jotka Mieliteon Kuopion tiimi suuntaa 18 vuotta täyttäneille työssäkäyville pohjoissavolaisille. Valmennuksemme on tarkoitettu laajasti aina yksinyrittäjistä suurten yritysten ja organisaatioiden työntekijöille, niin yksityisillä kuin julkisilla puolella.

”Mieliteon ensimmäisellä toimikaudelle meille esitettiin usein eri puolilta maakuntaa toiveita ja kysymyksiä siitä, eikö valmennuksiamme voisi suunnata myös työpaikoille. Nyt vastaamme tähän ajankohtaiseen ja tarpeelliseen toiveeseen”, kertoo Mieliteon Työ ja mielen hyvinvointi -ryhmähankkeen projektipäällikkö Liisa Pietikäinen.

”Vastaamme ajankohtaiseen ja tarpeelliseen toiveeseen.”

Työyhteisökohtaiset muutosvalmennuksemme ovat jo startanneet tai käynnistymässä Varkaudessa, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Iisalmessa. Nyt avaamme kaikille pohjoissavolaisille toimijoille ja työntekijöille ilmoittautumisen avoimiin, toimialasta riippumattomiin valmennusryhmiimme.

Aloitamme myös rajatuille kohderyhmille tarkoitetut räätälöidyt valmennukset, joista ensimmäisen suuntaamme luovien alojen freelancer-yrittäjille.

”Luovilla aloilla on todella paljon ihmisiä, jotka tekevät työtään yksin. Monelta suunnalta tulee viestiä siitä, kuinka yksinyrittäjät kaipaavat omaa työyhteisöä. Meidän valmennuksessamme he pääsevät kokemaan yhteisöllisyyttä, saamaan ja antamaan vertaistukea sekä luomaan uusia verkostoja”, Mieliteon muutosvalmentaja Matti Halmetvaara toteaa.

”Luovilla aloilla on paljon ihmisiä, jotka tekevät työtään yksin.”

Valmennukset toteuttaa Mieliteon muutosvalmentajien trio, johon Halmetvaaran lisäksi kuuluvat Paula Heiskanen ja Pia Koponen. Halmetvaara työskenteli muutosvalmentajana jo Mieliteon ensimmäisellä toimikaudella. Heiskanen ja Koponen ovat Mieliteon uusia työntekijöitä, jotka liittyvät Kuopion tiimiin 8. tammikuuta.

”Uudet muutosvalmentajat tuovat tiimiimme rautaista valmennuskokemusta. Osaamisemme monipuolistuu”, Liisa Pietikäinen toteaa.

Ilmoittaudu nyt, tästä löydät linkit

Kaikille pohjoissavolaisille yrityksille, yksinyrittäjille ja toimijoille avoin muutosvalmennus toteutetaan helmi-, maalis- ja huhtikuussa Kuopion keskusta-alueella aina vaihtuvassa uudessa paikassa. Valmennuksen aikataulu: 

Lauantai 24.2.2024 klo 13.00-16.00 
Keskiviikko 13.3.2024 klo 15.30-17.00
Lauantai 23.3.2024 klo 13.00-16.00
Keskiviikko 10.4.2024 klo 15.30-17.00 

Voit ilmoittautua kaikille avoimeen valmennukseen 4. helmikuuta 2024 mennessä klikkaamalla tätä linkkiä.

Luovien alojen freelancereille suunnattu mielen hyvinvoinnin muutosvalmennus sisältää tammi- ja huhtikuun aikana kuusi valmennuskertaa, joista kaksi tapahtuu kasvotusten lähitapaamisena Kuopiossa. Valmennuksen aikataulu: 

Tiistai 30.1.2024 klo 13-14.30 (LÄHI)
Tiistai 13.2.2024 klo 13-14.30 (etä)
Tiistai  27.2.2024 klo 13-14.30 (etä)
Tiistai 12.3.2024 klo 13-14.30 (etä)
Tiistai 26.3.2024 klo 13-14.30 (etä)
Tiistai 9.4.2024 klo 12-15 (LÄHI)  

Voit ilmoittautua luovien alojen freelancereiden valmennukseen 18. tammikuuta 2024 mennessä klikkaamalla tätä linkkiä.

Valmennukseen sisältyy itsenäisiä tehtäviä, ryhmätöitä sekä yhteistä pohdintaa muutosvalmentajien johdolla.

Valmennukseemme osallistuminen ja tulosten saavuttaminen edellyttää jokaiselta osanottajalta sitoutumista koko valmennusmatkaan. Tämä mahdollistaa yhteisen tavoitteemme – että hyvinvointi ja jaksaminen kohentuvat muutosmatkan edetessä.

Osanottajat saavat todistuksen valmennukseen osallistumisesta. 

 


pohjois-Savossa syytä huoleen työhyvinvoinnin osalta

Mieliteon työhyvinvoinnin valmennuksissa kaiken ytimessä on mielen hyvinvointi. Vaalimme työssä jaksamista ennaltaehkäisevästi.

Valmennuksemme on aina ryhmävalmennusta, mutta matka kohti parempaa hyvinvointia on jokaiselle osanottajalle henkilökohtainen.

Työhyvinvointi on aiheena polttavan ajankohtainen. Työterveyslaitoksen tekemän ”Miten Suomi voi” -tutkimuksen mukaan peräti 625 000 suomalaista on työuupumisen riskiryhmässä.

Pohjoissavolaisilla on syytä huoleen eniten. Kansallinen terveysindeksi kun paljastaa, että työkyvyttömyysindeksimme on Suomen korkein.

Tämä tarkoittaa, että meillä Pohjois-Savossa on muuta maata enemmän ihmisiä pitkillä sairauslomilla, kuntoutuksessa ja ennenaikaisella eläkkeellä työkyvyttömyyden takia.

Lue laajempi laajempi artikkelimme Mieliteon Kuopion tiimin työelämän muutosvalmennuksesta.

Lisätietoja valmennuksistamme antaa Mieliteon Kuopion tiimin projektipäällikkö Liisa Pietikäinen, p. 044 718 2098, liisa.pietikainen@kuopio.fi